Sunday, August 1, 2010

Tip Mudah Untuk Kulit Muka Licin dan Berseri

tahniah... anda memang cantik sebenarnyeeee .....Alhamdulillah....

Kalau anda antara orang yang inginkan kecerahan kulit ini adalah petua untuk korang yg saye dapat dari internet… tapi sebenarnye ini hanya selingan untuk anda semua supaya anda membaca blog ini. Sy harap and baca sampe abis sebelum anda meluat bace blog ni……

Cara mencerahkan kulit….

1)Parutan Lobak merah
2) Kuning Telur
3) Sedikit Air Limau Nipis


Campurkan kesemua bahan di atas dan kacau hingga sebati. Sapukan pada muka dan biarkan kering. Kemudian cuci dengan air tanpa menggunakan sebarang pembersih muka.

Atas ini merupakan kaedah petua yang boleh diamalkan untuk anda mencerahkan wajah anda agar lebih berseri tetapi untuk sape??

Emm wajah yg indah putih gebu tersebut, bahan yg digunakan semuanya adalah dari Allah s.w.t

Tau tak yang muke,kaki,mata yg cantik,hidung yg mancung ke ,kembang ke, kembang2 siput ke (hehehehe) sehinggalah ke jantung dan peparu korang tu adalah kurniaan dari Allah S.w.t

Dalam bersunguh-sungguh anda dok jaga kecantikan anda, ada tak anda jaga diri anda dari dimurkai Allah S.w.t?? ade? Ade?

Semua ni pinjaman aje dari Nya

Dalam kita dok berbangga dgn kecantikan dan kemegahan kita sebenarnye kita menuju satu destinasi yg sama confirm punyer korang sampe hehe nak tau pe die?? Destinasi pertama kita ialah lobang! Hah lobang ape? Bukan lobang idong tau tapi lobang tu dalam nye lebih kurang 7kaki la…. Hehe kubur la!!

Ha masa dalam kubur semua kita pakai kain murahan beb warna putih hekhekhek mase tu harta,bini cun,suami hot ke suami datuk ke sume korang dah tinggalkan dan mase tu bermula la soal jawab korang …….. MA..ROB…BUka!

Hehehe saye sonok jugak nak kongsi…. ilmu ni saye dapat dari Sheikh Muhammad Nuruddin al-Banjari Al Makki….kata beliau Allah S.w.t dah berikan fasiliti pada manusia. fasiliti yang paling berharga yag takde dijual kat pasa malam atau kat butik first lady …. Tau pe die?? Ha tangan korang kaki korang jantung korang segala mak nenek yg ade pada korang dari yg tak dapat dilihat sampe la yg terjojol kua kat badan korang yag dok bantu korang teruskan kehidupan harian….. jadi gunakan la fasiliti mengikut peraturan yang telah ditetapkan Allah… jangan la guna fasiliti untuk buat maksiat untuk buat perkara mungkar kerana fasiliti ni bile2 masa leh Allah tarik… esok ke lusa ke tau pun pas korang baca blog ni ke hikhik segalanya mungkin saudara2 ku sekalian segalanya boleh terjadi… Kun Fa Ya Kun…….

Hehehe jaga diri ek jgn sampe Allah Murka semoga saye pun sentiasa istiqamah

Untuk tak kecewakan korang ini tip nak

Menghilangkan Parut Jerawat


Mula-mula ambilkan sedikit madu dicampurkan dengan bedak sejuk. Insyaallah petua ini dapat menghilangkan jerawat yang kebanyakannya masalah ini dirasakan oleh setiap wanita.



Bibir Merah Semulajadi


Petua ini saya amalkan sejak 11 tahun lalu, memang berkesan..mudah saje, sapukan sedikit mentega atau majerin pada bibir anda sebelum tidur. amalkan setiap hari.

Melicinkan Wajah


Ambil buah tomato makan @sapu pada muka pada waktu pagi dan malam. Muka akan menjadi licin dan halus

Semua tip cantik ni saye dapat kat internet

No comments: